İPA Başkanı Dr. Buğra Gökce, İstanbul dışında tatil yapmayı tercih eden İstanbullu vatandaşların, bu bayram ekonomik nedenlerden dolayı yüzde 22,2'sinin şehirde kalacağını açıkladı.

İsrail'in Eygi'yi öldürmesi hakkında ABD cephesinden gelen açıklamalar... İsrail'in Eygi'yi öldürmesi hakkında ABD cephesinden gelen açıklamalar...

Yayınlanan 'İstanbul Barometresi Mayıs 2024' raporuna göre, İstanbulluların ana gündem maddesi ekonomik zorluklar olarak belirlendi.

Dr. Gökce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İPA İstanbul'un hazırladığı rapora göre, İstanbulluların evdeki en büyük sorunu yüzde 60,3 oranında ekonomik meselelerdir. Yüzde 80,1'i geçim sıkıntısı çekiyor veya zar zor geçiniyor. Mayıs ayında, katılımcıların yüzde 18,6'sı bazı faturalarını ödeyemediğini ve borçlandığını, yüzde 27'si geçim sıkıntısı çektiğini, yüzde 34,5'i ise ancak geçinebildiğini belirtti" dedi.

Bayram süresince, ekonomik nedenlerle seyahat etmekte zorlanan İstanbulluların büyük bir kısmı evde kalacak. Yüzde 13,9'u ise bütçelerini kısarak tatil yapmayı planlıyor.

Kredi kartı borçları konusunda ise durum vahim: Her iki kredi kartı sahibinden biri, borcunun tamamını veya asgari ödemesini yapamıyor. Yüzde 32,4'ü asgari ödemeyi yapabildiğini, yüzde 6,2'si asgari ile tam ödeme arasında bir miktar ödeyebildiğini, yüzde 3,4'ü ise asgariden daha azını ödeyebildiğini ifade etti. Kredi kartı sahiplerinin yüzde 8,8'i ise borcunu hiç ödeyemediğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi