Politika

İstifa eden Belediye Başkanı Yeniden Refah üyesi değilmiş

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah üyesi olmadığını açıkladı.

Abone Ol

Yeniden Refah Partisi'nden dün istifasını açıklayan Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, e-devlet'e girdiğinde "Hiçbir partiye üyeliğiniz bulunmamaktadır" mesajını aldı.

Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. Halk TV'den İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada, partiden istifa etmek için e-devlet'e girdiğini belirterek, "AKP’den istifamı e-devlet’ten yapmıştım. Yine aynısını yapayım dedim, e-devlete girdim. 'Hiçbir partiye üyeliğiniz bulunmamaktadır' diyor" ifadesini kullandı.

"Üye değilmişim! Vallahi bak, şaka değil, yeminle" diyen Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nin henüz kurumsallaşamadığını belirterek, "Kurumsallık açısından sadece bunu değerlendirseniz yeter. Kurumsal yapı her zaman önemli. Benim bıraktığım AKP’de kurumsal bir yapı vardı. Eleştirdiğimiz çok konular vardı, çok sıkıntılar vardı ama kurumsal bir yapısı vardı" dedi.

Gülpınar, AKP’ye geçeceğine yönelik iddialara da açık kapı bırakarak şu yanıtı verdi:

"Ben hep 'Kesinlikle belediye başkanı olmam. Kimse bu teklifle gelmesin, böyle bir ihtimal yok' derdim, büyük konuşurdum. Büyük konuşmanın zararını gördük. Bugün burada oturuyoruz. Büyük konuşmak istemiyorum. Ben bir canlı yayında 'Kesinlikle geçmem' demişim. Bunun üstüne geçmek ne kadar uygun olur, sizin takdirinize bırakıyorum. Bu söz bağlayıcı olmuş benim için. O günün şartlarında söylemişiz. (Peki o sözü söylemeseydiniz? sorusu üzerine) Tabi ki daha kolay olurdu. Ama millet Kasım Gülpınar’ı niye sevdi, niye takdir etti? 'Sözünde duran adam, güvenilir adam' diye..."