Gündem

İyi izleyin! Türk Milleti'ne hakaret yağdıran ismi yabancı şahsı!

Arnavut kökenli bir sosyal medya fenomeni, Türkiye ve Türk halkına hakaret ettiği görüntülerle sosyal medyada tepki topladı.

Loading...

Abone Ol

Diamond Tema, Arnavut kökenli bir sosyal medya fenomeni, Türkiye ve Türk halkına hakaret ettiği görüntülerle sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, Tema'nın Türkiye ve Türk halkı hakkında aşağılayıcı ifadeler kullandığı görüldü. Tema, "Türkiye bmbk bir ülke. Türk halkı bmbk bir halk. Düşük zekalı." gibi ifadelerle büyük tepki topladı.

Bu skandal videonun ardından, Tema'nın sözleri geniş çapta eleştirildi ve birçok kişi tarafından kınandı. Türkiye'deki yetkililer, bu tür ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirterek, gerekli hukuki adımların atılacağını duyurdu.

İletişim Başkanlığı, Diamond Tema'nın sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesi için harekete geçti. Ayrıca, Tema hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tema'nın yurt dışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.

Diamond Tema'nın bu ifadeleri, sadece Türkiye'de değil, uluslararası platformlarda da tepki çekti. Birçok sosyal medya kullanıcısı, Tema'nın sözlerini kınayarak, bu tür nefret söylemlerinin yayılmasının önlenmesi gerektiğini vurguladı.