CHP'li Ali Gökçek'ten Ali Yerlikaya'ya soğuk terler döktürecek 3 soru CHP'li Ali Gökçek'ten Ali Yerlikaya'ya soğuk terler döktürecek 3 soru

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, emeklilik sistemindeki adaletsizliklere dikkat çekerek, "Emeklilik sistemimizde o kadar çarpıklaşma var ki; 31 Aralık 2024’te emekli olacak yurttaşımızla 1 Ocak 2025’te emekli olacak yurttaşımızın emekli maaşı %30’a yakın değişiyor. Bu sistem topyekun bir adaletsizliği beraberinde getiriyor," dedi.

Zorlu, emeklilik sistemindeki bu çarpıklığın, emeklilik dilekçesinin verildiği tarihe göre maaşlarda büyük farklılıklar yaratmasından kaynaklandığını belirtti.

31 Aralık 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi verenlerin, 1 Ocak 2025 tarihinden sonra dilekçe verenlere göre yaklaşık %30 daha yüksek maaş alacağını vurguladı. Bu durum, emeklilik sisteminin adil olmadığını ve acilen reforme edilmesi gerektiğini gösteriyor.

Zorlu, "Emeklilik dilekçe tarihinin emekli aylığı miktarında %30-35 oranında fark yaratması kabul edilebilir bir durum değil. Ancak, maalesef böyle bir fark çıkması kanundan kaynaklanıyor," diyerek, mevcut yasal düzenlemelerin bu adaletsizliğe yol açtığını ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi