İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Karacabey'de karpuz üreticileriyle bir araya geldi. Türkoğlu, Türkiye'nin en verimli tarım alanlarından biri olan Bursa'da, çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Türkoğlu, "Karpuzdaki durum maalesef içler acısı. Kilogram maliyeti 3 TL'yi bulan karpuz, 75 kuruşa bile alıcı bulamıyor" dedi.

CHP'li Ali Gökçek'ten Ali Yerlikaya'ya soğuk terler döktürecek 3 soru CHP'li Ali Gökçek'ten Ali Yerlikaya'ya soğuk terler döktürecek 3 soru

Türkoğlu, Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçeleri başta olmak üzere, üretim potansiyeli yüksek olan tüm ilçe ve köylerde çiftçilerin büyük mağduriyet yaşadığını belirtti. Çiftçilerin, ürünlerinin maliyetinin çok altında fiyatlara alıcı bulamadığını ve bunun bilinçli bir tarım politikasının eksikliğinden kaynaklandığını ifade etti. Türkoğlu, "Çiftçilerimiz, sahipsizliklerine haklı olarak isyan ediyorlar. Ürünlerinin maliyetinin, satış fiyatının çok gerisinde kalması nedeniyle büyük bir çaresizlik yaşıyorlar" dedi.

Karpuz üreticilerinin yaşadığı zorluklara değinen Türkoğlu, "Kilogram maliyeti 3 TL'yi bulan karpuz, 75 kuruşa bile alıcı bulamıyor. Üreticiler, yaptıkları masrafın üçte birini dahi karşılayamıyor. Fide ekimiyle birlikte dönüm başına 20-25 bin TL arası maliyeti olan tonlarca karpuz, tarlalarda yakıcı güneşin altında kırılmaya yüz tutmuş bekliyor" şeklinde konuştu.

Türkoğlu, verilen fiyatın üretim maliyetinin çok altında olmasının yanı sıra, alıcı bulunamaması halinde ürünlerin tarlalarda çürüyüp gideceğini belirtti. "Yazık günah değil mi? Üreticiyi devlet korumazsa kim koruyacak?" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Gazete duvar-Burak Karaman