İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Kemal Eraydın, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Eraydın, Gazze'de yaşananların tarihte yapılan hataların bir sonucu olduğunu belirterek, aynı hataları tekrarlamamak gerektiğini vurguladı. "Gazze'den ders almalıyız. Vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmalıyız," dedi.

Eraydın, dünya genelinde Gazze ve Doğu Türkistan'da akan Müslüman kanının seyredildiğini ve hükümetin bu soykırımı sadece kınamakla yetindiğini ifade etti. "Mesela, bütün dünyanın ilgisini çekmek için Sümela'da yapılacak ayin iptal edilemez miydi? 'Siz Müslüman soykırımına seyirci kalırsanız, biz de bunu yaparız' denilemez miydi?" diye sordu.

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak, İçişleri Bakanı'ndan Trabzon'da her yıl yapılan Pontus ayininin iptal edilmesini talep etti. "Hep beraber ülke olarak, Müslüman soykırımına sessiz kalan dünyaya etkili bir mesaj verelim. Bu kirli Pontus oyununa son verelim," dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "4. madde" açıklaması Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "4. madde" açıklaması

Eraydın, Yunanistan Başbakanı Konstantin Karamanlis'in 1974'te Selanik Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Bugünkü gücümüzle Türkleri savaşarak yenmemize imkân yok. Mücadelemizi her türlü çareye başvurarak sürdüreceğiz. Onların içinde adamlarımız olacak, onlar içeriden bize hizmet ederlerken Türklerin yaralarını kaşıyarak kanatacağız," dediğini aktardı. Eraydın, bu planın bugün de devam ettiğini belirtti.

1993 yılında "Sümela Meryem Ana Vakfı" tarafından düzenlenen Trabzon ve Pontus Toplantısı'nda Yunan Başbakanı'nın, "Dedeleriniz, Karadeniz Bölgesi'ndeki Pontus topraklarına dönüş hayalini sizlere miras bırakarak öldüler. Sizler bu mirası kalbinizde koruyun. Pontus'u ve Karadeniz'i asla unutmayın," dediğini hatırlatan Eraydın, "Yunanlı yöneticiler bunu söylerken biz ne yapıyoruz? Biz çocuklarımıza neyi miras bırakıyoruz? Yunanlının Karadeniz Bölgesi'nde hiçbir alakası olmadığı halde bir ideal peşinde koşarken, biz elimizdeki vatanımızı korumakta aciz miyiz?" diye sordu.

Eraydın, bu coğrafyada hata yapma şansının olmadığını ve inanç turizmi adı altında kirli Pontus oyununun oynanmasına müsaade edilmemesi gerektiğini vurguladı. "Gazze'de Müslüman kardeşlerimize soykırım yapıldığı böyle bir dönemde, böyle bir bölücü, yıkıcı faaliyete izin verilmemelidir," dedi.

Kaynak: 61 saat- Tayyar Safa Sağdıç