İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Gençlik Yapılanmasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Aslan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı yeni vergi paketini eleştirdi ve bu paketi 'çılgın proje' olarak adlandırdı. Aslan, özellikle gençlerin hedef alındığını belirterek, bu 'Deli Dumrul' sistemine karşı çıkılması çağrısında bulundu.

Aslan'ın değerlendirmelerine göre, bu yeni vergi düzenlemesi, emekçi milyonları ve özellikle gençleri ekonomik bir uçuruma sürükleyebilir. Gençlerin eğitim ve yaşam masraflarını karşılamak için yaptıkları ek işlerin (motokuryelik, garsonluk gibi) bu vergi paketiyle daha da zorlaşacağını ifade etti.

Mehmet Şimşek'in bu vergi paketiyle toplamayı hedeflediği paranın, geçmişte vergi borçları silinen bazı inşaat şirketlerinin borçları yanında çok küçük kalacağını söyledi. Aslan, medyanın bu paketi olumlu bir gelişme gibi sunmasını eleştirerek, aslında bu durumun yanlış ekonomi politikalarının sonuçlarının halka yüklenmesi olduğunu vurguladı.

Aslan, gençlerin üniversiteyi bitirdikten sonra işsizler kervanına katıldıklarını ve bu vergi paketinin gençlerin hayatını daha da zorlaştıracağını belirtti. Gençlerin yaşamalarını engelleyen bu sisteme karşı çıkılması gerektiğini ve bu şekilde gençliğin geleceğinin korunabileceğini ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi