İYİ parti genel Başkanı sn Akşener günde iki il gezerek vatandaşla buluşuyor. Son seyahati Tunceli ve Elazığ'aydı.
Tunceli'de henüz parti teşkilatı olmamasına rağmen büyük bir ilgi ile karşılandı. Şehir meydanında meraklı bir kalabalık uzun süre Akşener'i bekledi.Çalınan davul zurnalar Tunceli halkı ile bu ilk buluşmayı bir bayram havasına çevirdi.
Ziyaret sadece bir esnaf gezisi ve vatandaşla kucaklaşmaydı. Ancak kalabalığın arzu ve beklentisi Akşener'i bir kaç dakika da olsa konuşmak mecburiyetinde bıraktı.
Eminim Akşener ve ekibi burada bir miting tertip etmediklerine üzülmüşlerdir. Pencerelerden el sallayan,alkışlayan,esnaf ziyaretinde koşup gelen hanımların ilgisi mayanın tuttuğunu gösteriyordu.
İYİ parti kurucular kurulu açıklandığında -önceden kurgulanmış- bir plan devreye sokularak partinin ölü doğduğu propaganda edildi.
Buna biraz da her şey de kusur arama hastalığı taşıyanların kuruntuları neden oldu.
Son Ordu,Giresun,Tunceli ve Elazığ ziyaretleri bu iddiaların ne kadar temelsiz ve asılsız olduğunu gösteriyor.
Tunceli'de vatandaşların bize rafazı,Kızılbaş,din düşmanı muamelesi yapılıyor, biz de Müslüman'ız,askerimiz,polisimiz için herkes gibi biz de üzülüyoruz yakınması bir ayıbımızı yüzümüze vurur gibiydi.
Coğrafya bazen kaderdir,kaderi çizen unsurlardan biridir. Bu bölgede terörün yuva yapmasının en önemli nedeni vatandaşın zaafı değil,arızalı coğrafyasının buna müsait olmasıdır. Vatandaşımıza gitmiyoruz,gelmiyoruz, tanımıyoruz,böyle olunca da onu vehimlerimizle tanımlama yoluna gidiyoruz. Tunceli'den dönerken hemen herkes biz buraları niye yıllarca ihmal ettik diye hayıflanıyordu.
Akşener, Elazığ'da da parti binasını açtı. Parti binası önünde toplanan yaklaşık üç bin kişiye hitap etti. Dikkat ettim,geçmişte merkez sağ partilerde görev yapmış bir çok insan oradaydı. Toplanan kalabalık bazılarının ısrarla göstermek istedikleri gibi asla bir partinin devamı görüntüsü vermiyordu.
AKP uzun zamandır toplumu korku ile yönetiyor. Mitinglere gidenler baskı altına alınıyor. İnsanlar görüş ve kanaatlerini açıklamaktan imtina ediyor. Buna rağmen İYİ partiye duyulan ilginin önü kesilemiyor.
Parti derlenip toparlandıkça daha etkili çıkışlar yapılacağını düşünüyorum. Ahmet Hakan Hürriyet'te,Fatih Portakal Fox Tv'de Akşener'in henüz sloganlaşan bir şey söylemediğini ifade ettiler. Partiler hedeflerini sloganlaştırıp halka benimsettikleri ölçüde başarılı olurlar. Demirel,12 Eylül'de yasağı kalktıktan sonra meydanlarda "düşün arkama" diyordu. Bu bir lider tavrıydı. Kendine olan güvenini bu ifade ile tabanına aktarıyor,onlara güven telkin ediyordu. Toplum muhalefete önderlik edecek bir lider duruşu arıyor. Geçmişte de ülkenin problemleri vardı ama bugün AKP'ye oy vermeyen seçmenin birinci önceliği AKP iktidarından kurtulmak. Bunu gerçekleştirebileceğine inandığı liderin peşine takılacak.
Diğer yandan Türkiye'nin bir adalet sorunu var,demokrasi sorunu var, kutuplaşma sorunu var, vatandaş kendisine adalet demokrasi,barış,kardeşlik vaat edecek gür bir ses bekliyor. Akşener, bunu gerçekleştirebileceğine toplumu ikna edebilirse siyasi dengeler tahmin edilemeyecek ölçüde değişir.