Politika

Kabine'de kaç bakan değişecek ve hangi isimler yer alacak?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine’de değişiklik sinyali vermesiyle AKP kulisleri hareketlendi. Bazı genel başkan yardımcılarının Kabine’de yer alabileceği iddia edildi.

Abone Ol

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine’de değişiklik sinyali vermesiyle AKP kulisleri hareketlendi. Bazı genel başkan yardımcılarının Kabine’de yer alabileceği iddia ediliyor. AKP kaynakları, Kabine’de değişecek bakan sayısının 3-5 kişi olabileceğini belirtti.

31 Mart Yerel Seçimleri’ndeki mağlubiyetin ardından AKP’de kongre süreci başladı. Erdoğan, Arnavutluk dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, hem partisinde hem de Kabine’de değişiklik olabileceğini söyledi.

Türkiye gazetesine göre, bu değişikliklerin kısa vadede gerçekleşmesi beklenmiyor ve kongre süreci ile paralel ilerleyeceği düşünülüyor. Mayıs ayında yapılması planlanan büyük kongrede MKYK başta olmak üzere önemli değişiklikler yapılabileceği öne sürülüyor. Erdoğan, kurmayları ile yaptığı toplantılarda, bilgi birikimi yüksek olan il başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarını değerlendirmek istediğini belirtti.

Mevcut MYK üyelerinin bir kısmının değişeceği, bazı genel başkan yardımcılarının ise Kabine’de yer alabileceği konuşuluyor. Parti yönetim kadrolarında uzun süredir görev yapanların yerlerine genç isimlerin getirilmesi bekleniyor. Ayrıca, bazı bakanlıkların ikiye bölünebileceği ve bakan yardımcılarının sayısının azaltılabileceği de kulislerde konuşulan konular arasında.