İstanbul'da iki kadını vahşice katleden Semih Çelik'in, İncel adı verilen bir grupla bağlantısı olduğu iddia edildi. İçişleri Bakanlığı, internet üzerinden örgütlenen bu oluşuma karşı harekete geçti. İncel, "istemsiz bekar" anlamına geliyor ve bu gruba dahil olan erkekler, kadınların beğenilerini karşılayamadıkları için toplumsal hiyerarşide en altta olduklarını düşünüyorlar.

Kasaplık yapan 19 yaşındaki Semih Çelik, iki kadını öldürdü ve birinin cesedini parçaladıktan sonra kendini surlardan atarak intihar etti. Çelik'in Discord üzerinden İncel gruplarıyla bağlantısı olduğu iddia edildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gerekli adımların atılacağını belirtti.

Kayseri'de askerler zehirlendi: 80 asker tedavi altına alındı Kayseri'de askerler zehirlendi: 80 asker tedavi altına alındı

İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile birlikte yoğun bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. İncel gruplarının, sosyal medyada bir kız çocuğuna şantaj yaptığı iddiaları da gündeme geldi.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, bu iddiaların gerçek olduğunu savundu ve yetkililerin Discord ve Telegram üzerinde çalışma başlattığını belirtti.

İnceller, feminizmden nefret ediyor, kadınların seçici ve ayrıcalıklı olduğuna inanıyor ve görünümün toplumsal hiyerarşide tek kriter olduğunu düşünüyorlar. Ayrıca, aşırı sağ görüşlerle yakın oldukları ve internet üzerinden organize oldukları biliniyor.

Kaynak: Halk TV