Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadına şiddetin yalnızca bireyi değil, aileleri ve toplumu derinden etkileyen bir sorun olduğunu belirtti. Bakan Tunç, TBMM Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığı Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda, kadına yönelik şiddeti insanlık onuruna yapılmış en çirkin saldırı olarak tanımladı. 6284 sayılı kanun ile şiddete uğrayan kadınların korunmasına yönelik önemli adımlar atıldığını ve bu konuda yasal düzenlemelerin geliştirilmekte olduğunu ifade etti. Ayrıca, kadına yönelik şiddetle mücadelede yürütülen politikaların hedefinin, şiddetten arınmış bir toplum oluşturmak olduğunu vurguladı.
Tunç, 2012 yılında yürürlüğe giren 6284 sayılı kanunla şiddet mağdurlarının korunmasının amaçlandığını, ayrıca 2020 yılında Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın kurulmasıyla birlikte adli süreçlerde mağdurların daha etkin bir şekilde korunmasını sağladıklarını belirtti. Kadın hakları konusunda yapılan yasal düzenlemelerin yanı sıra, şiddetle mücadelede özel soruşturma bürolarının kurulması gibi uygulamaların da hayata geçirildiğini dile getirdi.
Bakan Tunç, ayrıca kadına yönelik şiddetle ilgili cezaların artırıldığını, cinsiyet ayrımcılığının suç olarak tanımlandığını ve cinsel saldırı suçlarına ilişkin cezaların kademeli olarak yükseltildiğini açıkladı. Kadın haklarının korunmasına yönelik yeni uygulamaların geliştirilmesi ve kadına karşı şiddetle etkin mücadelenin sağlanması amacıyla Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlanmakta olduğunu da sözlerine ekledi.