Yeni bir araştırma, kahvenin kalp krizini önlemedeki etkisini çarpıcı bir şekilde ortaya koydu. Araştırmada, günlük önerilen kahve miktarının yüksek kolesterol ve tansiyon riskini ciddi oranda azalttığı vurgulandı. Çin'de Soochow Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bu araştırma, kahve ve kafeinin kalp krizini önlemede ne kadar etkili olduğunu gösterdi.

Kararan çaydanlıkları ışıl ışıl yapıyor; Suya 1 yemek kaşığı karıştırmak yetecek Kararan çaydanlıkları ışıl ışıl yapıyor; Suya 1 yemek kaşığı karıştırmak yetecek

Araştırmaya göre, her sabah birkaç fincan kahve içmek, kalp hastalıkları, felç riski ve tip 2 diyabete karşı koruyucu etki sağlıyor. Araştırmacılar, her sabah iki ya da üç fincan kahve içmenin metabolizma ve kalp sağlığı ile ilgili sorunları kısmen önleyebileceğini belirtti. Araştırma ekibinin başındaki Dr. Chaofu Ke, "Sonuçlar, belirli miktarda kafein tüketiminin çok önemli faydaları olduğunu gösteriyor" dedi.

En iyisi günde üç fincan. 37-73 yaş arası 500 binden fazla kişinin verilerini inceleyen bilim insanları, düzenli kahve tüketenlerde yüksek kolesterol ve tansiyon gibi kalp damar sorunlarının daha az görüldüğünü ortaya koydu. Her gün üç fincan kahve içenlerin, hiç kahve içmeyenlere göre kalp hastalığı yaşama riskinin %48 daha az olduğu dikkat çekti.

Kaynak: Haber merkezi