Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali'nde 17 ülkeden 35 balon, gökyüzünü renklendirdi. 11 Ağustos'a kadar sürecek olan festival kapsamında, bölgede kalp, rozet, Türk bayrağı, otomobil, roket, inek, fil, tilki ve çeşitli çizgi film karakterleri figürlü sıcak hava balonları, sabahın erken saatlerinde Göreme beldesinden havalandı. Yerli ve yabancı turistler, gökyüzünde güzel görüntüler oluşturan sıcak hava balonlarıyla fotoğraf çektirdi.

İstanbul’a 2 – 3 saat mesafede mültecilerden uzak nefis tatil beldeleri! İstanbul’a 2 – 3 saat mesafede mültecilerden uzak nefis tatil beldeleri!

Balon1-1

'BÖLGEMİZDE BALON UÇUŞLARI GİDEREK ARTIYOR'

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya'da balonun ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Geçen yıl, 2023 yılında 615 bin kişi Kapadokya'da balona bindi. 2024'te bunun üzerinde bir artış bekliyoruz. 2022'ye göre yüzde 18, 2023'e göre yüzde 30 bir artış oldu. Bu da bölgemizde balon uçuşlarının giderek arttığını gösteriyor. İlimizin ve bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Elbette sadece tanıtımda değil, yürütülen faaliyette gelire de önemli katkı sağlıyor" dedi.

Balon2-1

Editör: Habererk Com