Bu yıl beşincisi düzenlenen 'Perseid Meteor Yağmuru Gözlem Şenliği', Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Yeniköy'de yaklaşık 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Karacabey Belediyesi tarafından organize edilen etkinlik, Marmara Denizi kıyısındaki karanlık bir alanda yapıldı. Gece yarısından sonra görünen meteor yağmurları, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve hayranlıkla izlendi.

Ay tutulması ne zaman? Ay tutulması ne zaman?

Her yıl Ağustos ayında gerçekleşen Perseid Meteor Yağmuru, yaklaşık bir ay boyunca izlenebiliyor. Beş yıl önce başlayan ve geleneksel hale gelen bu etkinlik, Türkiye'nin dört bir yanından katılımcıları bir araya getirdi. Karacabey ve Yeniköy'de, meteor yağmurunun izlenebilmesi için bazı sokak aydınlatmaları kapatıldı ve dolunayın kaybolmasıyla birlikte etkinlik alanında da tüm ışıklar söndürüldü. Yaklaşık 20 bin kişi, sabahın ilk ışıklarına kadar meteor yağmurunu izleyerek bu doğa olayına tanıklık etti.

Organizasyon sahibi Alper Tüydeş, etkinliğin her yıl daha da büyüyerek bir festivale dönüştüğünü belirtti. Tüydeş, "Bu etkinlik başta aileler olmak üzere herkesin dikkatini çekebilecek hale gelmeye çalışıyoruz. Her yılın üstüne katarak devam ediyoruz. Hem bölge hem de Bursa için bir tanıtım fırsatı oluyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelenler var. Ayrıca yurt dışından gelen katılımcılar da var. Etkinliğimiz artık festivale dönüştü ve her yıl büyüyor" dedi.

Etkinliğe ailesiyle katılan ve ilk defa meteor yağmurunu izleyecek olan Fatih Ortabağ, "Ailemle birlikte geldik. Buradaki atmosfer çok güzel. İlk defa meteor yağmuru göreceğim için çok heyecanlıyım. Böyle etkinliklerin devam etmesini diliyorum. Düzenleyen ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Editör: Habererk Com