Kastamonu ilinde yoğun kar yağışı, eğitim kurumlarını olumsuz etkiledi. Yerel yönetim, güvenlik ve ulaşım açısından yaşanabilecek sorunlar nedeniyle okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu. Öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığını korumak amacıyla alınan bu karar, veliler tarafından da destekleniyor.
Kar yağışının devam etmesi beklenirken, yetkililer öğrencilerin evde kalmalarının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, karla mücadele ekiplerinin de yolların açılması için çalışmalarına hız verdiği bildirildi. Kastamonu'daki hava koşullarının düzelmesiyle birlikte eğitime yeniden başlanması planlanıyor.
Eğitim alanında yaşanan bu aksama, öğrencilerin ders programlarını etkileyecek olsa da, güvenliğin ön planda tutulması gerektiği ifade ediliyor. Veliler ve öğretmenler, sürecin en kısa sürede normale dönmesini umuyor.