Politika

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geri dönüş sinyali

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden adaylık konusunda geri dönüş sinyali verdi. İşte haberin detayları...

Abone Ol

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden adaylık konusunda delegelere işaret ederek, "Parlamentoya girdiğimde hiçbir zaman genel başkan olacağım gibi bir düşüncem olmadı. O dönemde de delegeler ve parti istediği için genel başkan oldum" dedi.

Bir televizyon programına konuk olan Kılıçdaroğlu'na, CHP'nin Eylül ayındaki tüzük kurultayını genel başkan seçimli kurultaya çevirmek istediği iddiaları soruldu. Kılıçdaroğlu, bu iddiaları reddetmedi ve kapıyı aralık bıraktı.

Daha önce de benzer açıklamalarda bulunan ve delege vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Delegeler derse ki gelmen lazım arkadaş. Yani, onlar görev verirse ben ne yapacağım. Bu partinin delegeleri, ne gereği varsa onu yaparlar. Parlamentoya girdiğimde de hiçbir zaman genel başkan olacağım gibi bir düşüncem olmadı. O dönemde de delegeler ve parti istediği için genel başkan oldum. Ey delegeler, gelin bana imza verin demedim. Bugün de aynı düşüncedeyim. Onlar görev verirse ben ne yapacağım. Eğer yeniden tüzük kurultayında genel başkan adayı gösterirlerse, o zaman, en cesurlar bir adım öne çıksın diyeceğiz."