12punto’daki ABD askerinin Kerkük’te ne işi var? başlıklı yazısında Müyesser Yıldız, “16 Ekim 2017’de Haşdi Şabi ve Irak ordusunun gelmesi üzerine Kerkük’e konuşlanan ABD askerinin, 7 yıl sonra geçtiğimiz 3-4 Ağustos’ta yeniden şehre girdiği öne sürüldü.

Türkiye'nin Köklü Otobüs Firması İflas Etti Türkiye'nin Köklü Otobüs Firması İflas Etti

Kent merkezine 13 kilometre mesafedeki K1 askeri üssüne konuşlanan ABD güçlerinin, beraberinde 13 Hummer marka zırhlı araç getirdiği de belirtildi.” Açıklamasında bulundu.

Yıldız’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Son olarak 16 Ekim 2017’de Haşdi Şabi ve Irak ordusunun gelmesi üzerine Kerkük’e konuşlanan ABD askerinin, 7 yıl sonra geçtiğimiz 3-4 Ağustos’ta yeniden şehre girdiği öne sürüldü.

Kent merkezine 13 kilometre mesafedeki K1 askeri üssüne konuşlanan ABD güçlerinin, beraberinde 13 Hummer marka zırhlı araç getirdiği de belirtildi.

ABD kuvvetlerinin, Irak güvenlik güçleri ile ortak operasyon düzenlemek amacıyla gelmediğini, araçlardaki askeri malzemelerin de askerlerin bölgede uzun süreli kalmak için geldiğini gösterdiğini kaydeden Barzani medyası, “Kentteki görev değişikliği sonrasında güvenlik durumunu istikrara kavuşturmak ve istenmeyen bir durumla karşılaşmamak için hazırlık” bilgisini de paylaştı.

Doğruysa, ABD ve maşalarının Kerkük’e çökmeye hazırlanıp olası tepkilere karşı tedbir aldığı besbelli!..

Bakalım Ankara, Gazze’den biraz başını kaldırıp, “ABD askerinin Kerkük’te ne işi var?” diyebilecek mi?”

Editör: Habererk Haber Merkezi