Gündem

Kılavuz Kaptan Boğaz Geçişlerinde Rüşvet Alırken Yakalandı

Türk Boğazları’nda görevli bir kaptan, Türk Boğazları'ndan geçiş sırasında gemilerden rüşvet aldığı iddiasıyla suçüstü yakalandı.

Loading...

Abone Ol

Türk Boğazları’nda görevli  bir kıyı emniyeti kılavuz kaptanı, Türk boğazlarından geçiş sırasında gemilerden rüşvet aldığı iddiasıyla suçüstü yakalandı. Olay, geçiş yapan bir geminin rüşvet tahsilatı anını kayda alıp yetkililere şikayet etmesiyle ortaya çıktı. Kılavuz kaptan, görevinden alınarak, hakkında geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Yetkililer, olayın detaylarını araştırmaya devam ederken, kıyı emniyeti ve diğer ilgili kurumların süreci titizlikle takip ettiği bildirildi.

Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği Başkanı ile yaptığımız görüşme sonrasında, olayın Çanakkale Boğazı'nda gerçekleştiği ve bu konunun muhataplarının her iki tarafının da suç işlediği ifade edildi. Kılavuz kaptanlarını töhmet altında bırakmayacak şekilde bir habercilik anlayışı izlediğimiz için "Şimdiden teşekkür ederiz" açıklaması yapıldı.

Bu konuyu okuyucularımıza ve Türk kamuoyuna, zaten rüşvetin çift taraflı gerçekleşebileceği, bundan dolayı Bakan Yardımcısı'nın olayın olduğu saatlerde kılavuz kaptanı görevinden uzaklaştırdığı bilgisini almıştık.