CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın 17-25 Aralık süreci ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Çelik, "5'li çeteleri, kayıp 128 milyar doları dile getirmeye korkanların yaptığı bu açıklama bizi şaşırtmadı. Partide görev alanlar, açıklamalarına dikkat etmeli" dedi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Başarır'ın 17-25 Aralık ile ilgili "Sıfırlama da doğru, para da doğru, o gün üzerine gidemedik. Benim için ülkem adına en acı olaydır" dediğini belirtti. Çelik, Başarır'ın açıklamasının "somut gerçekliklerle örtüşmeyen, haksız ve yersiz değerlendirme" olduğunu ifade etti.

Çelik, "Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 17-25 Aralık süreçlerinde ve sonrasında açığa çıkan yolsuzluk olaylarını yüzlerce kez eleştirmiştir. Meclis Grup konuşmalarında ve mitinglerde 'Baş çalan, Haramiler, Malı götürenler' gibi ağır söylemlerle eleştirilerini yapmıştır" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nden anayasa açıklaması Yeniden Refah Partisi'nden anayasa açıklaması

Çelik, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, geçenlerde yaptığı bir paylaşımda bile 'Oğluna paraları sıfırlatanda değiliz' diyerek hala yolsuzluklara karşı mücadelesini sürdürmektedir. Bu eleştirilerden ötürü başta Erdoğan, ailesi ve yolsuzluk yapan bakanların şikayeti üzerine 100'e yakın ceza soruşturmasına ve hâlâ görülmekte olan 6 ceza davasına muhatap olmuştur. Ayrıca bu açıklamalarından kaynaklı olarak 20’nin üzerinde tazminat davası ve yüz binlerce liralık tazminat davasıyla karşı karşıya kalmıştır. 'Bu yolsuzlukların üzerine gidemedik' söylemi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bu haksızlığın kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır. 5'li çeteleri, kayıp 128 milyar doları dile getirmeye korkanların yaptığı bu açıklama bizi şaşırtmamıştır. Partide görev alanlar, açıklamalarına dikkat etmeli, yalan-yanlış açıklamalarla gündeme gelmemelidirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi