Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen "Dijital Türkiye ve Bürokrasinin Azaltılması Toplantısı"nda konuşan Yılmaz, toplantının ana gündeminin e-Devlet Kapısı'nın ilerleme durumu, uluslararası endekslerdeki yeri ve planlanan yeni çalışmalar olduğunu belirtti.

Yılmaz, e-Devlet Kapısı’nın 1 Ağustos 2024 itibarıyla 66 milyonu aşan kullanıcı sayısına ulaştığını ve Türkiye’de 15 yaş üstü nüfusun yüzde 96’sının e-Devlet kullandığını ifade etti. Ayrıca, kira kontratlarının yıl sonuna kadar e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabileceğini duyurdu.

Yeni tasarlanan hizmetler hakkında bilgi veren Yılmaz, müze kart entegrasyonunun uygulamaya konulduğunu ve cep telefonuyla müzelere girişin sağlandığını belirtti. Kısa sürede 390 bin mobil müze kartın dağıtıldığını ekledi. Ayrıca, 20 Mayıs'ta hayata geçirilen mobil kaza tutanağı hizmetinden 59 bin kişinin faydalandığını söyledi.

Yılmaz, kira kontratlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasının önemli bir hizmet olduğunu vurguladı. Özel sigortaların bütünleşik hizmetlerinin geliştirilmesiyle tüm sigorta poliçesi bilgilerine tek noktadan erişim sağlanabileceğini ve işlemlerin gerçekleştirilebileceğini belirtti. Bu hizmetin de kısa vadede hayata geçirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Türkiye'deki Kürt nüfusu ne kadar? Türkiye'deki Kürt nüfusu ne kadar?

Mobil cüzdan uygulamasının da devreye alındığını belirten Yılmaz, vatandaşların internete bağlanmadan cep telefonlarındaki uygulamayla verilerini kamu hizmetlerinde kullanabileceklerini ifade etti. İnternetin olmadığı ortamlarda da dijital cüzdanlarına aktardıkları verilerle kamu hizmetlerinden yararlanabileceklerini ekledi.

Yakın dönemde belediye hizmetlerinin kategorize edilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Yılmaz, e-Devlet Kapısı'nda 12 kategori altında mahalle idarelerinin hizmetlerinin sunulduğunu ve 494 belediyeye ait 3 bin 981 dijital hizmetin halkın kullanımına sunulduğunu söyledi. Aynı anlayışla yüksek üretim kurumlarında da kategorizasyon yapıldığını belirtti.

Kaynak: Haber merkezi