Kiracı aramakta olan ev sahipleri, yeni koşullar öne sürmeye başladılar. Son iki yıl boyunca uygulanan yüzde 25'lik kira artış sınırı 1 Temmuz itibarıyla kalktı ve bu, yüzde 65'e varan kira zamlarının yeniden masaya yatırılmasına yol açtı.

NTV'nin haberine göre, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar, ortaya çıkan çeşitli sorunlarla devam etti ve bazı ev sahiplerinin talep ettiği yeni şartlar dikkat çekti. Bu şartlar arasında maaş bordrosu, memurluk ve adli sicil kaydı gibi istekler bulunuyor.

Öldüren temizlik: Bazanın altında can verdi Öldüren temizlik: Bazanın altında can verdi

Ancak birçok ev sahibi için asıl önemli olan, kira bedelinin düzenli olarak ödenmesidir. Hukukçular, ev sahiplerinin bu tür taleplerini normal karşılıyorlar, ancak aralarında hukuka aykırı olanlar da mevcut. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "Belirli bir memuriyet kriteri, çalışma durumu ya da ekonomik belgelerin talep edilmesi hukuka aykırı değil" diyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise, "İki kefil talep eden veya 'Bir evde en az iki maaş olsun' diyen ev sahipleri de artmaya başladı" şeklinde belirtti.

Kaynak: NTV