Ekonomi

Kış hazırlıkları cep yakıyor: Turşunun maliyeti uçtu

Kış hazırlıkları son hız devam ederken maliyetler cep yakmaya başladı. Turşu kurmak isteyenler büyük bir maliyetle karşılaştılar.

Abone Ol

Evlerde kışlık hazırlık telaşı başladı. Çarşı ve pazarlarda biber, salatalık, acur ve lahana gibi sebzelerde geçen yıla göre artış yaşanırken, turşu kurmanın maliyeti de arttı. 4 kişilik bir ailenin turşu masrafı 500 TL'yi buluyor.

Kış hazırlıkları sürerken, sebze fiyatlarındaki artış turşu kurma maliyetini 500 TL'ye çıkardı. Pazarcılar, taze ve temiz ürünlerin tercih edilmesini tavsiye ediyor.

Yazın sona ermesiyle birlikte evlerde kış hazırlıkları devam ediyor. Salça hazırlıklarının tamamlanmasının ardından, şimdi de turşu için konserveler yapılıyor. Çarşı, pazar ve marketlerde kışlık turşu hazırlıkları için sebzeler tezgahlardaki yerini aldı.

Turşu malzemeleri cep yakıyor. Biber, kornişon, acur ve lahana gibi sebzelerde geçen yıla göre büyük artış yaşandı. Kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşlar hazırlıklarını tamamlamaya çalışırken, turşu maliyetleri de cepleri yakıyor.

Turşu kurarken malzemelerin taze olmasının çok önemli olduğunu belirten pazarcı Ali Ergül, "Acur ve keleğin 3 kilosu 100 TL, turşuluk domates 25 TL, kornişon salatalıklar 75 TL. 4 kişilik bir aile için kurulacak turşunun maliyeti 500 TL'yi buluyor" dedi.

Ergül, turşu kuracaklara taze ürünler tercih etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Ergül, malzeme seçiminin püf noktasını şöyle anlattı: "Turşu kurarken vatandaşlarımız ürünlerin taze ve temiz olmasına dikkat etmelidir. Ürünler bazen 3-4 günlük oluyor, müşteri bunu fark etmeyebilir. Ancak günlük taze ürünler alsınlar. Bildikleri esnaflardan alışveriş yapsınlar. Ona göre alırlarsa daha iyi ve sağlıklı bir turşu olur. Tazeliğini de ürünlerin kararma yapmasından anlayabilirler. Pazara ürünlerimiz günlük ve taze geliyor. Gelsinler, gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapsınlar" dedi.