Gündem

Kış Saati Uygulamasına Geri Dönülecek mi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasına yönelik taleplere ilişkin olarak açıklamada bulundu.

Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasına yönelik taleplere ilişkin olarak, 2024 yılında da Türkiye’nin kalıcı yaz saati uygulamasına devam edeceğini açıkladı. AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, uygulamada herhangi bir değişiklik yapılmasının düşünülmediğini ancak yerel yönetimlerin çalışma saatlerini düzenleyebileceğini belirtti. Bu doğrultuda, mesai ve okul saatleriyle ilgili yerel düzeyde farklı uygulamalar mümkün olacak.

2016’dan beri süregelen kalıcı yaz saati uygulaması, enerji tasarrufu sağlama gerekçesiyle Türkiye’de devam ettiriliyor. Ancak kış aylarında karanlıkta işe gitmek zorunda kalan vatandaşlar ve özellikle öğrencilerin bu durumu eleştirmesiyle birlikte, kış saati uygulamasına geri dönülmesi yönünde talepler gündeme gelmişti. Bu yıl Avrupa’da 29 Ekim’de kış saati uygulamasına geçilecek ve Türkiye ile Avrupa arasındaki saat farkı artacak.