Kalçada başlayan ağrıyı hafife almayın! Kalçada başlayan ağrıyı hafife almayın!

Herkes sağlıksız yiyecekleri daha sağlıklı olanlarla değiştirmenin kilo vermenize yardımcı olacağını bilir. Ancak bir beslenme uzmanı, belirli baharat ve çeşni kombinasyonlarının kullanılmasının da kilo kaybına yol açabileceğini söylüyor. İki çocuk annesi diyetisyen Ilana Muhlstein, kendi yöntemleriyle 45 kilo verdi. Bir paylaşımında, isteklerini kontrol etmesine, daha az yemesine ve kilo vermesine yardımcı olan şaşırtıcı bir numarayı açıklıyor.

Yemek Bağımlılığına Neden Olan Üçlü

Şeker, Tuz ve Yağın Birleşiminin Bağımlılık Yarattığını Söylüyor

Ilana'ya göre, bazı yiyeceklerin bağımlılık yaratmasının, bazılarının ise kolayca bırakılabilmesinin bir nedeni var. "Belirli hazır yiyeceklerin paketini bırakamamanızın sırrı, şeker, tuz ve yağın birleşimidir" diyor.

Kurabiyelere Dikkat

Örnek olarak bir kurabiyeyi kullanıyor. "Sağlık yolculuğum sırasında, gıda bilimi endüstrisini keşfettim ve bağımlılık yaratan yeme alışkanlığının kaynağı bu üçlü. Hatta bir hazır kurabiyeyi yalayıp tuzlu olduğunu tadabilirsiniz, bu da şekerli yağlı merkezle gerçekten iyi bir denge oluşturuyor," diye devam ediyor.

Kendi Dengesini Yaratıyor

"Daha fazla bağımlılık yaratan gıda, daha çok tüketmeniz anlamına geliyor" diyor. "Onlar kendi gıdalarına bunu yapabiliyorsa, ben de benimkine yapabilirim diye düşündüm. Şimdi tüm yağsız proteinlerimi ve sebzelerimi bu dengeyle tatlandırıyorum ve bu gerçekten de beni iyi hissettiren bir yiyecek yediğimi hissetmemi sağlıyor" diyor.

Örnek bir menüsü olarak tavuk şeritlerinin üzerine zeytinyağı, kuru peynir gevreği ve esmer şeker ekleyip tüketiyor.

Taze Otlar ve Baharatlardan da Yardım Alın

Diyetisyen Collingwood, "Yemeklerinizi lezzetli hale getirmek için baharatlamanız gerekiyor," diyor. "Ancak bunun şeker, tuz veya yağla olması gerektiği anlamına gelmiyor." Ilana gibi, o da yemeklerinizi taze ve kurutulmuş otlarla zenginleştirmenizi öneriyor. "Bu otlar baharatlamada çok işe yarayabilir" diyor. "Başka bir seçenek de ekşilik katmak için limon veya misket limonu suyu" diyor.

Veya Acı Sos

Başka bir seçenek? "Acı sosun kalorisi azdır ve lezzet üzerinde büyük bir etki yaratmak için çok az miktarda kullanmanız yeterlidir," diyor.

Vücudu Güçlendirir

Yiyeceklerinizi tatlandırmanız (ister şeker, tuz, yağ, ister taze otlar, limon veya acı sos olsun) tatlandırılmamış yiyeceklere göre daha fazla tokluk hissi yaratacak ve aşırı yeme isteğini azaltacaktır.

Kaynak: Haber merkezi