Yunanistan ve Türkiye'nin kıyı bölgelerinde meydana gelebilecek deniz taşkınları için risk haritası oluşturuldu. Bu çalışma, her iki ülkenin sahil alanlarındaki potansiyel tehlikeleri belirlemek amacıyla gerçekleştirildi. Uzmanlar, bu tür doğal afetlerin önlenmesi ve etkilerinin azaltılması için önemli bir adım olarak değerlendiriyor.

Deniz taşkınlarının neden olabileceği zararların en aza indirilmesi için yapılan bu araştırma, yerel yönetimlerin de dikkatini çekti. Kıyılarda yaşayan halkın güvenliğini sağlamak adına alınacak önlemler konusunda bilgilendirme yapılması planlanıyor. Ayrıca, bu verilerin kullanımı ile birlikte gelecekteki projelerin daha sağlam temellere oturtulması hedefleniyor.

Bakan Yerlikaya: Kabine Döneminde 200 Tonun Üzerinde Uyuşturucu Ele Geçirildi Bakan Yerlikaya: Kabine Döneminde 200 Tonun Üzerinde Uyuşturucu Ele Geçirildi

Bu kapsamda hazırlanan raporun, hem Yunanistan hem de Türkiye'deki ilgili kurumlarla paylaşılması bekleniyor. Böylece, iki ülke arasında işbirliği fırsatları da doğabilir. Uzmanlar, bu tür çalışmaların iklim değişikliği ile mücadelede büyük önem taşıdığını vurguluyor.168335 2