Ziraat Bankası'nın konut kredisi faizlerini düşürmesinin ardından bazı emlakçılar fiyatları hızla artırdı. Ticaret Bakanlığı, bir günde 1 milyon 750 bin TL fiyat artışı yapan bir emlakçıya 100 bin TL ceza verdi.

Faiz indirimi sonrası fırsatçılar harekete geçti ve konut piyasasının canlanacağı beklentisiyle ilanlardaki ev fiyatlarına bir günde 1,7 milyon TL'ye varan zamlar yapıldı. Sosyal medyada tepkilerin büyümesi üzerine Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, bir günde ilan fiyatını 1 milyon 750 bin TL artıran emlakçıya 100 bin TL ceza verildiğini belirtti. Zam yapılan ilanın Adana'da olduğunu açıkladı.

Ziraat Bankası, konut kredisi faiz oranlarını düşürmüştü. Banka, 1-24 ay vade aralığında yüzde 3,09, 25-36 ay vade aralığında yüzde 2,99, 37-60 ay vade aralığında yüzde 2,89 ve 61-120 ay vade aralığında yüzde 2,79 faiz oranı sunuyor. Diğer bankalarda konut kredisi faiz oranları yüzde 3'ten başlayıp yüzde 6,99'a kadar çıkıyor.

Bitcoin, Altınla Yollarını Ayırdı Bitcoin, Altınla Yollarını Ayırdı

Mevcut kredi faizleriyle konut almak isteyen bir vatandaş, 1 milyon TL kredi çektiğinde yaklaşık 3,5 milyon TL geri ödeme yapıyor. Ayrıca, ev kredisi kullanabilmek için satış fiyatının önemli bir kısmını peşinat olarak yatırmak gerekiyor.

Kaynak: Haber merkezi