İYİ Parti'de yaşanan istifa dalgası devam ediyor. Son istifalarla birlikte partinin milletvekili sayısı 35'in altına düştü ve parti içinde yeni bir istifanın beklendiği konuşuluyor. Gazeteci Hilal Köylü, Koray Aydın ile ilgili kulis bilgilerini paylaştı.

MHP'den ayrılarak İYİ Parti'nin kuruluşunda yer alan Ankara Milletvekili Koray Aydın, partinin yedinci yılında Meral Akşener'e yönelik hayal kırıklığını dile getirerek istifa etmeye hazırlandığı söylenildi. Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından parti içi muhalefeti artıran Aydın, bayram süresince yaptığı değerlendirmeler sonucunda partiden ayrılma kararını kesinleştirdi.

Köylü'nün Serbestiyet'te yer alan haberine göre, Aydın İYİ Parti'den ayrıldıktan sonra yeni bir parti kurmayacak veya başka bir partinin liderliğini üstlenmeyecek; bağımsız bir milletvekili olarak kariyerine devam edecek. Aydın'ın ayrılık gerekçesi, İYİ Parti'nin ve onun liderleri Akşener ve Dervişoğlu'nun, partinin kuruluş ilkelerinden ve hedeflerinden uzaklaşmış olması olarak belirtildi. İYİ Parti'nin Akşener'e, Akşener'in ise sarayın etkisi altında olduğu iddia edildi.

Aydın'a yakın kaynaklar, onun İYİ Parti'den 14 milletvekili ile birlikte ayrılacağı ve Demokrat Parti'nin lideri olacağı iddialarını reddeddi. Aydın'ın bağımsız bir milletvekili olarak yoluna devam etme niyetinde olduğu ve Mansur Yavaş veya Ekrem İmamoğlu ile bir ilişkisi olmadığı, ancak her ikisiyle de iyi ilişkileri olduğu belirtildi.

Kaynak: Haber merkezi