İYİ Parti'nin kurucu üyelerinden ve Ankara Milletvekili olan Koray Aydın'ın partisinden ayrılacağı iddia edildi. Söylentilere göre Aydın, istifa kararını perşembe günü sosyal medya aracılığıyla halka açıklayacak. Aydın, İYİ Parti'nin teşkilat yapısının oluşturulmasında etkin bir rol oynamıştı. NTV'nin haberine göre, Aydın'ın istifa kararını sosyal medya üzerinden duyurması bekleniyor. İstifanın nedeni olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında Beştepe'de yapılan görüşmenin ardından yaşanan süreç gösteriliyor. İddialara göre, bu görüşmeye Genel Merkez'in sessiz kalması ve bir tutum sergilememesi, Aydın'ın kararında etkili oldu.

Saadet Partisi’nde  adaylar belli oluyor! Saadet Partisi’nde  adaylar belli oluyor!

Başka bir partiye geçiş yapacağına dair iddiaların aksine, Aydın'ın başka bir partiye katılması beklenmiyor. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, bu iddialar hakkında TV100'de yaptığı açıklamada, bayramda Aydın ile konuştuğunu ve Aydın'ın böyle bir açıklama yapmadığını belirtti.

Ayrıca, Aydın'ın bu süreçte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşeceği iddia edilmişti. Ancak Aydın cephesinden alınan bilgilere göre, bu iki isimle herhangi bir görüşme yapılmadı. Eğer Aydın istifa ederse, İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 34'e düşecek.

Kaynak: Haber merkezi