Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Liman Başkanlığı'nın iki hafta önce koylarda jet ski ve sürat teknelerinin 6 milden fazla hız yapmasını yasaklamasının ardından, birçok kişinin bu yasağa uymadığı görüldü. Turistik ilçenin cennet koylarında jet ski ve sürat tekneleri tam gaz kullanılarak adeta terör estirildi.

Bodrum Liman Başkanlığı, halka ve deniz trafiğine açık koylarda tekne, jet ski, bot ve diğer deniz araçlarının hızını 6 milden fazla yapmalarını yasaklayan bildiriler yayınlamıştı. Ancak, bu yasağa uyan olmadı. Torba, Yalıkavak, Gölköy, Türkbükü ve Adaboğazı gibi cennet koylarda, özellikle yatlardan indirilen özel jet ski ve sürat botlarının 15 milin üzerinde hız yaptığı görüldü. Ayrıca, bazı lastik botları 10 yaşındaki çocukların kullanması dikkat çekti.

Tavuk dönere yeni standart! Artık böyle satılacak Tavuk dönere yeni standart! Artık böyle satılacak

Sahil güvenlik ekipleri, koylarda kabus yaratan jet ski ve sürat tekneleri nedeniyle artan şikayetler üzerine hafta sonunda denetimleri arttırdı. Sahil güvenlik botlarını görenler hızlarını düşürdü. Çocuklarına jet ski kullandıranlar, can yeleği giymeyenler ve koylarda hız yapanlar uyarıldı, yasağa uymayanlara yasal işlem yapıldı. Bu anlar SÖZCÜ kameraları tarafından görüntülendi.

Bodrum'da yaşayan kaptan Hüseyin Yılmaz, "25 yıldır ekmeğimizi denizlerden kazanıyoruz. Günübirlik tekne turları yapıyorum. Bodrum koylarında son yıllarda lüks tekne ve yat sayısı çok arttı. Bu yatlardan indirilen jet ski ve sürat botlarını ehil olmayan kişilerin, hatta çocukların kullandığına tanık oluyoruz. Geçtiğimiz yıl Akvaryum koyunda ve önceki yıllarda Türkbükü'nde bot faciaları yaşadık. Birçok insan ya hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor. Bugün de gördüğünüz gibi koyun içinde 4-5 jet ski ve 3-4 sürat botu birbirlerine giriyorlardı. Bu nedenle denetimlerin karadan ve denizden sıklaştırılması şart, aksi takdirde facia geliyorum diyor. Facia olduktan sonra alınan önlemlerin bir faydası yok" diye konuştu.

Kaynak: sözcü- yaşar anter