Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kariyerinin üçüncü olimpiyat madalyasını kazanan milli güreşçi Taha Akgül ve Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Çakmar ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki makamında bir araya geldi.

Fenerbahçe ile anılan Rabiot’un yeni adresi belli oldu Fenerbahçe ile anılan Rabiot’un yeni adresi belli oldu

Başkan Yavaş, milli güreşçi Taha Akgül'ün güreşteki başarılarına atıfta bulunarak, “Taha Akgül, olimpiyatlarda ülkemizi onurlandırmış bir sporcu. Ancak, olimpiyat müsabakalarında kurallara uyulmadığı için altın madalya yerine bronz madalya kazandı. Bundan sonra kendisinden beklentimiz, ASKİ Spor'da gençler için başlattığımız çalışmaları daha da artırarak, ülkemizin bayrağını gururla dalgalandıracak yeni şampiyonlar yetiştirmesidir. Paralimpik Olimpiyatlar'da 23 sporcumuz yer alacak ve biz altın madalya bekliyoruz. Taha'ya ülkemize kazandırdığı şampiyonluklar için teşekkür ediyorum. Kendisinden ve yeni şampiyonlardan büyük beklentilerimiz var,” şeklinde konuştu.

Taha Akgül, olimpiyatlardaki jübilesini altın madalyayla noktalamayı arzuladığını ancak hakemlerin adaletsiz kararları nedeniyle bronz madalyada kaldığını belirtti. Akgül, “Artık kariyerimin sonuna geldik. Hem bu yüzden üzülüyorum hem de böyle bir sonuçla bitirdiğim için sevinçliyim. Genel olarak mücadelem takdir edildi. Hazırlık sürecinde dizim ve omuzumda ağrılar vardı. Bedensel olarak güreşi bırakmaya yavaş yavaş başladım. Ancak, sonuna kadar mücadele ettim. Gönlümde altın madalya vardı ama yarı finalde hakemler adaletsiz bir karar verdi. Gelecekte gençlerin olimpiyatlarda başarılı olabilmeleri için hem vitrin hem de altyapı tarafında hizmetlerimizi büyüteceğiz. ASKİ Spor, olimpiyatlarda daha fazla ses getiren bir kulüp olacaktır. Başkanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Editör: Habererk Com