Gündem

Mansur Yavaş'tan okul temizliği açıklaması

ABB Başkanı Mansur Yavaş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullardaki temizlik ve hijyen konusundaki yetersizliklerine dikkat çekti.

Loading...

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada, talep edilmesi halinde Ankara'daki tüm okulların temizliğini üstlenmeye hazır olduklarını belirtti. Yavaş, "Öğrencilerin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çaresizliği karşısında hiçbir suçu yok. Biz, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, çocuklarımızın sağlıklı ve temiz bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Yavaş, okulların hijyenik koşullarının önemine vurgu yaparak, "Eğitim kurumlarımızın temizliği, öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Talep edildiği takdirde, Ankara'daki okulların tamamını temizlemeye talibiz" ifadelerini kullandı.

Yavaş'ın bu açıklamaları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullardaki temizlik ve hijyen konusundaki yetersizliklerine dikkat çekti. Öğrencilerin bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için belediyenin devreye girmeye hazır olduğunu belirten Yavaş, "Çocuklarımızın eğitim hayatlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri için her türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.