Özel'den İsrail'e Eygi tepkisi Özel'den İsrail'e Eygi tepkisi

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, Mehmet Özhaseki’nin bakanlık görevinden ayrılarak yerine Murat Kurum’un atanması hakkında dikkat çeken bilgiler paylaştı.

Bozkurtu’un konuyla ilgili açıklamaları şöyle: Ucube bir sistemle acayip bir dönemden geçiyor Türkiye. Ucube sistem kendini tahkim ettikçe acayiplikler de artıyor. Geçtiğimiz günlerde 2 bakan görevlerinden ayrıldı. (Ayrıldı diyorum, “af” meselesini meşrulaştırmamak lazım) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın uzun zamandır görevden ayrılma niyetinin olduğu biliniyordu. Sağlık sektöründe yatırımları bulunan ve bakanlığı döneminde de bu yatırımları hayli artan bir iş insanı. Sorumluluğu altındaki bakanlıkta da sistemi bile rahatsız edecek kadar cemaat örgütlenmesi mevcut.

Özhaseki ise AKP’nin önemli ismi. Sadece bakanlıktan ayrılmadı, siyaseti bıraktığını açıkladı. Her iki bakan da görevden ayrılmayı Erdoğan ile görüşmeden açıkladıkları için sıkıntı yarattılar. Erdoğan hezimetle sonuçlanan yerel seçim sonrasında dile getirdiği değişimi hem partide hem de bakanlar arasında yapmak için büyük kongreyi bekliyordu. Beklentiyi taze tutmak için zamana yaymıştı.

Özhaseki’nin istifası net tavırdır. Özhaseki’nin yerine Murat Kurum’un atanması da bu tavra Erdoğan tarafından verilen bir cevaptır. Özhaseki’nin gitmesinin tek nedeni iktidarın yörüngesindeki müteahhitlerdir. Yani o bilinen adlarıyla muhtelif beşli çeteler. Mesele de onlarla mücadele etmesi değil, istediklerini yapmaması. (Bakana yaptıramadıkları zaman kimi aradıklarını tahmin etmişsinizdir) O nedenle dikkat edin bakanlıktan ayrılıp Kayseri’ye gittiği zaman yaptığı açıklamada hep üstüne basa basa “kamu kaynağını, kul hakkını” korumaktan söz etti, ima etme gereği bile duymadan.

Editör: Habererk Haber Merkezi