Gündem

Mersinli İş İnsanı Kuzey Irak'ta Kayıplara Karıştı

Mersin'in Tarsus ilçesinden ticaret amacıyla Kuzey Irak'a giden 51 yaşındaki iş insanı Ali Karani Ertargın, 17 Temmuz'dan bu yana kayıp.

Abone Ol

Mersin'in Tarsus ilçesinden ticaret amacıyla Kuzey Irak'a giden 51 yaşındaki iş insanı Ali Karani Ertargın, 17 Temmuz'dan bu yana kayıp. Traktör yedek parça ve ekipmanlarının satışı için Süleymaniye'ye giden Ertargın, en son kardeşleriyle yaptığı telefon görüşmesinin ardından bir daha haber alınamadı. Ailesi, kaybolduğunu yetkililere bildirmesine rağmen hala bir sonuç alınamadı.

Ertargın'ın kardeşi Özlem Tanrıverdi, ağabeyinin Süleymaniye'de gözaltına alındığına dair bir duyum aldıklarını, ancak o tarihten sonra hiçbir haber alamadıklarını belirtti. Durumun belirsizliği nedeniyle büyük endişe içinde olduklarını vurgulayan Tanrıverdi, "Ağabeyimden haber alamadığımız için büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Kızı da perişan durumda. Yetkililerden yardım bekliyoruz," dedi.

Ali Karani Ertargın'ın ağabeyi Mustafa Ertargın ise, kardeşinin Irak ve Türkiye arasında sık sık ticaret yaptığını belirterek, "Kardeşimizden bir aydır haber alamıyoruz. Hayatta olup olmadığını bile bilmiyoruz. Annemiz ve yeğenimiz perişan durumda. Türk yetkililerimize sesleniyoruz, lütfen kardeşimize ulaşmamıza yardımcı olun," diye konuştu.