Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin raporunu güncelledi ve 7 il için sarı kodlu alarm verdi. Sağanak yağış ve kuvvetli kar yağışı beklenirken, bu durumun ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi.

Kış, ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde etkisini artırdı. Geçtiğimiz günlerde bazı illere mevsimin ilk karı yağdı. Meteoroloji, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon için sarı kodlu uyarı yaparak, yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'nin tahmin raporuna göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Yağışların Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis görülebilir.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bazı bölgelerde ise kuvvetli esecek.

TUSAŞ şehitleri son yolculuğuna uğurlandı TUSAŞ şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

 Kuvvetli Yağış Uyarısı: Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak yağış, yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Bu durum ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara yol açabilir.

 Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar bekleniyor. Bu nedenle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

•  Zirai Don Tehlikesi: İç Ege ve İç Anadolu'da don olayı bekleniyor. Bu nedenle dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: Haber merkezi