Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gelecek hafta için hava durumu tahminlerini açıkladı. Uzun süredir mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyreden sıcak hava dalgasının, önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceği belirtildi. İç Anadolu, İç Ege ve Trakya bölgelerinde aşırı sıcaklıklar beklenirken, İstanbul için de özel bir uyarı yapıldı.

Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası, Türkiye'yi etkisi altına almış durumda. Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar, vatandaşları bunaltıyor. Meteoroloji, Kurban Bayramı sonrası yeni hafta için sıcaklık uyarılarını art arda yaptı. Batı bölgeler için sıcaklık, doğu bölgeler için ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı verildi.

Son değerlendirmelere göre, ülkenin doğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in parçalı bulutlu olacağı, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Van'ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık olacağı bildirildi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi bekleniyor. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da ise kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarların (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor. Yeni haftada ülke genelinde az bulutlu ve açık hava, yarın Doğu Anadolu'nun doğusu, çarşamba günü ise Doğu Karadeniz'in yağışlı geçmesi bekleniyor.

Kayıp Narin bulundu mu? Narin’i arayan ekipler ihbar üzerine harekete geçti Kayıp Narin bulundu mu? Narin’i arayan ekipler ihbar üzerine harekete geçti

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu'nun güneyi hariç, ülkede yağış beklenmiyor. Gelecek bir hafta boyunca da yağış öngörülmüyor. Bugünden itibaren üç gün boyunca İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz'in ve Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve Trakya'da aşırı sıcaklıklar yaşanacak.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yeni hafta için yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Prof. Dr. Şen'e göre, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat), orman yangını kontrolünde önem taşıyor. İstanbul Şile ve Kilyos'ta rip akıntısına dikkat edilmesi gerektiği, İstanbul dahil Marmara ve Ege'de kuzey yönlerden esen rüzgarların sıcaklığı ortalama seviyelere çektiği belirtildi. Doğu Anadolu'nun güneyi hariç, ülkede yağış beklenmiyor ve önümüzdeki bir hafta boyunca da yağış öngörülmüyor. Bugünden itibaren üç gün süreyle İç Anadolu, İç Ege, Akdeniz'in ve Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve Trakya'da aşırı sıcaklıklar mevcut olacak.

Kaynak: Haber merkezi