Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hakim olacak.

Mavi bayraklı koyda atık su rezaleti Mavi bayraklı koyda atık su rezaleti

Yağışların, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu ile Kahramanmaraş'ın batı ve Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise yer yer toz taşınımı görülebilir.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış beklenen bölgeler için uyarılar yapıldı. Kırklareli ve Tekirdağ için "turuncu", Edirne ve İstanbul için ise "sarı" kodlu uyarı verildi. Bu bölgelerde vatandaşların dikkatli olmaları ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları öneriliyor.

Hatay Kıyılarında Kuvvetli Yağış Bekleniyor: Ani Sel ve Diğer Tehlikelere Karşı Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Hatay’ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor. Bu bölgede ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.

Editör: Habererk Com