Meteoroloji yeni haftanın haritasını yayınlamıştı ancak her şey tamamen değişti. İstanbul dahil 5 kent için sarı kodlu alarm verildi.

Yapılan değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; Marmara, Akdeniz'in Toroslar kesimi, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batı, Hatay'ın kıyı kesimleri, Ankara'nın kuzey ve batısı, Eskişehir, Çankırı, Amasya'nın kuzeyi, Artvin, Erzurum'un kuzey ve doğusu ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Genellikle mevsim normalleri civarında, güney, iç ve doğu kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Trakya Kesimi'nde Gök Gürültülü Sağanak Yağış

Son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; akşam saatlerine kadar Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İstanbul Valiliği'nden Uyarı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Meteoroloji’ye göre; akşam saatlerine kadar İstanbul'un batısında (Silivri ve Çatalca) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Sinop'un İç Kesimleri ile Kastamonu'nun Doğusu

Bugün öğle saatlerinden sonra Sinop'un iç kesimleri ile Kastamonu'nun doğusunda yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Narin Güran cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi aralandı Narin Güran cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi aralandı

5 Kent İçin Sarı Alarm

İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Sinop, Tekirdağ

Gök Gürültülü Sağanak Yağış

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün İstanbul’da öğlen gök gürültülü yağış var. Havadaki kararsızlığın oluşturacağı bu yağışlar, Batı Karadeniz’de, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Kastamonu, Bilecik, Bolu, Balıkesir'de görülecek. Yağış akşama kalmayacak. Sıcaklıkta değişiklik yok, ortalamada...

İstanbul bugün öğlen yağmurlu 31 derece. İzmir 35, Antalya 33, Ankara 34 derece. Bu hafta kuzey bölgelerde sıcaklık 1-2 derece düşecek. Karadeniz kıyısı hariç yağmur yok." ifadelerine yer verdi.

Marmaraereğlisi'nde Sağanak ve Kuvvetli Rüzgar

Uyarıların ardından Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde sağanak, kuvvetli rüzgar ile dolu etkili oldu. Rüzgarda ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu, sahildeki iş yerlerinin masa ve sandalyeleri ile parklardaki oyun alanları zarar gördü.

Muş’ta Hortum Paniği

Muş’ta aniden başlayan hortum, şantiyede çalışan işçiler tarafından cep telefonu ile kaydedildi. 2 bin 600 rakımlı Kurtik Dağı bölgesinde inşaatı devam eden rüzgar enerjisi santrali (RES) şantiyesinde meydana gelen hortum, kısa süreli paniğe neden oldu. Hortum sırasında herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Şantiye işçileri tarafından cep telefonu ile kaydedilen görüntülerde, hortumun şiddeti net bir şekilde görülüyor. Hortumun ardından yapılan incelemelerde, şantiyede herhangi bir hasarın meydana gelmediği tespit edildi. İşçiler, günlük çalışmalarına kaldıkları yerden devam etti.

Kaynak: Haber merkezi