Özel'den İsrail'e Eygi tepkisi Özel'den İsrail'e Eygi tepkisi

Adana'da yaşanan sahipsiz köpeklerin neden olduğu sorunlarla ilgili olarak MHP İl Başkanı Yusuf Kanlı, "Adana'nın bu sorunları artık geride bırakması gerekiyor. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediyeleriyle iş birliği yaparak bu soruna somut bir çözüm bulmalı" şeklinde konuştu.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Mayıs ayında bir yaşlı kadının ölümüne ve yakın zamanda bir çocuğun ciddi şekilde yaralanmasına sebep olan sahipsiz sokak köpekleri sorununun çözümünde Büyükşehir Belediyesi'nin önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Kanlı, "Adana bu sorunları aşmalıdır. Yasalar ve belediyenin konumu gereği, en büyük sorumluluk Büyükşehir Belediyesi'ne düşmektedir. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediyeleriyle iş birliği yaparak bu sorunun çözümü için somut adımlar atmalıdır. Her yıl büyük miktarlarda mama ihalesi düzenlemeye hevesli olan belediye yönetimi, vatandaşların güvenliği için de aynı hevesi göstermeli ve kalıcı çözümler üretmelidir" dedi.

Geçtiğimiz Mayıs ayında İmamoğlu ilçesinde 80 yaşındaki Şerife Arısan'ın köpek saldırısı sonucu hayatını kaybettiğini ve beş gün önce Seyhan ilçesinde Abbas Haşmet adlı çocuğun köpeklerin saldırısına uğrayarak ağır yaralandığını hatırlatan Kanlı, "Bu tür olaylar sadece medyaya yansıyanlar. Her gün mahallelerde, mezarlıklarda ve parklarda yaşanan ancak gündeme gelmeyen pek çok benzer olay var. Bazen bu masum hayvanlara eziyet edilirken, bazen de vatandaşlarımız zarar görüyor ve bu durum haklı şikayetlere neden oluyor. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de belirttiği gibi, sorun çok ciddi boyutlara ulaşmış durumda" ifadelerini kullandı.

Yusuf Kanlı, Zeydan Karalar'a çağrıda bulunarak, "Adana'nın bu sorunları artık geride bırakması gerekiyor. Yasalar ve belediyenin konumu gereği, en büyük sorumluluk Büyükşehir Belediyesi'ne düşmektedir. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediyeleriyle iş birliği yaparak bu sorunun çözümü için somut adımlar atmalıdır. Her yıl büyük miktarlarda mama ihalesi düzenlemeye hevesli olan belediye yönetimi, vatandaşların güvenliği için de aynı hevesi göstermeli ve kalıcı çözümler üretmelidir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Sabah- MURAT KARAMAN