Politika

MHP'de 'müstakil' depremi! Bir kişi daha istifa etti

MHP'den bir kadın siyasetçi daha kendi başına hareket ettiği gerekçesiyle istifa ettirildi. Arzu Erdem'den sonra bir kişi daha partiden ayrıldı.

Abone Ol

MHP'den bir kadın siyasetçi daha kendi başına hareket ettiği gerekçesiyle istifa ettirildi. Arzu Erdem'in istifasının ardından, Prof. Aysun Bay da MHP'den istifa etti.

Gazeteci İsmail Saymaz, sağlık sorunlarını bahane göstererek istifa eden Bay'ın aslında "istifa ettirildiğini" belirtti. Saymaz, Bay'ın da bir süredir Erdem gibi "MHP MYK Üyesi" sıfatıyla bağımsız hareket ettiği iddiasıyla partide rahatsızlık yarattığını aktardı.

Bay, istifasında şu ifadeleri kullandı:

"KAMUOYUNA DUYURU
Son zamanlarda geçirdiğim sağlık sorunları nedeniyle, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevimden istifa ediyorum. MHP Genel Merkez ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye bağlılığımı ve sadakatimi bildiriyorum. Saygılarımı sunuyorum."

Arzu Erdem ise, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bilgisi dahilinde olduğunu belirterek partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, X hesabından eski MHP Vekili Arzu Erdem'i hedef alarak, Erdem'in çalışmalarının partileri ile alakası olmadığını söylemişti.