MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Selim Yurdakul, başarılı öğrencilerle Ankara’da Doğa Tarihi Müzesi ve Anıtkabir’e anlamlı bir gezi düzenledi. Bu etkinlikte bilimin ve tarihin önemini vurguladı.

MHP Ankara İl Başkanlığı Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikalarından (KAÇEP) sorumlu İl Başkan Yardımcısı Semanur Erdem'in koordinasyonuyla, Mamak ilçesinden bir grup başarılı öğrenciyle buluşan Yurdakul, çocukları başarılarından dolayı tebrik etti ve onlarla dolu dolu bir gün geçirdi.

Bilimsel Keşif: Doğa Tarihi Müzesi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Hüda Par'a 4. madde yanıtı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Hüda Par'a 4. madde yanıtı

Etkinliğe katılan çocukları Doğa Tarihi Müzesi'nde karşılayan Yurdakul, burada bilimin ve doğanın insan hayatındaki yeri ve bilimsel çalışmaların Türk milleti için önemi hakkında sohbet etti. Yemek molasında, çocuklar müzede gördükleri doğa tarihi objeleri üzerine konuşarak özellikle dinozorlar gibi eski çağların canlılarına olan ilgilerini dile getirdiler.

Atatürk’ün İzinde: Anıtkabir Ziyareti

Günün üçüncü durağında, başarılı öğrencilerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret eden Yurdakul, burada çocuklara Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi nasıl büyük bir özveriyle kurtardığını ve Atatürk ile silah arkadaşlarının fedakarlıklarını anlattı.

Bilim ve Tarihle Dolu Bir Gün

Anıtkabir’in müze bölümündeki maket ve canlandırmalardan çok etkilenen çocuklar, bilim ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularına hürmet duygularıyla dolu bir gün geçirdiler.

Kaynak: Haber merkezi