MHP Grup Başkan Vekili Erkan Akçay, ruhsal hastalıkların yaygınlaştığını belirterek, hazırladıkları Ruh Sağlığı Yasa Teklifi'nin en kısa sürede TBMM’den geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Akçay, ruhsal hastalıkların toplumun bütününü ilgilendiren ciddi bir sorun olduğunu ifade ederek, bu yasanın çıkarılmasının önemine dikkat çekti.

Son günlerde yaşanan olayların, ruh sağlığı ile ilgili problemlerin arttığını gösterdiğini belirten Akçay, “Birçok ülkede yapılan toplum taramaları, ruhsal hastalıkların sanılandan daha yaygın olduğunu ortaya koymaktadır. Günümüzde her dört kişiden biri, hayatlarının bir döneminde bazı ruhsal hastalıklardan etkilenmektedir. Günlük hayatın getirdiği sıkıntılar, stres, kaygı ve travma nedeniyle ruhsal olarak yardıma ihtiyaç duyanların sayısı artmaktadır” dedi.

AKP'li Koca'ya şok: Medipol Acıbadem mühürlendi AKP'li Koca'ya şok: Medipol Acıbadem mühürlendi

Ruhsal hastalıkların, birçok bedensel hastalığın aksine genç yaşta ortaya çıktığını ve çoğunun kronikleşerek ömür boyu sürdüğünü belirten Akçay, “Ruhsal hastalıklar tedavi edilmediğinde ciddi yeti ve iş gücü kaybına, ailevi ve toplumsal sorunlara yol açmaktadır. Bu hastalıkların doğrudan ve dolaylı maliyeti de oldukça yüksektir. Özellikle son haftalarda kamuoyuna yansıyan çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet haberlerini de bu çerçevede değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Gelişmiş ülkelerin tamamında ve gelişmekte olan ülkelerin birçoğunda ruh sağlığı yasası bulunmaktadır. Maalesef ülkemizde bugüne kadar böyle bir yasa olmamıştır. Bir ruh sağlığı yasasına ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

MHP’nin, 26 ve 27’nci yasama dönemlerinde TBMM’ye ruh sağlığı ile ilgili teklif sunduğunu hatırlatan Akçay, bu teklifin en kısa zamanda görüşülmesini istediklerini belirtti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi