MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, muhalefetin erken seçim talebiyle ilgili olarak, "Seçim yapalım, bu sağlıklı bir iş değil. Biz öngörmüyoruz, beklemiyoruz" dedi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Anadolu Yayıncılar Federasyonu'nun düzenlediği Anadolu Sohbetleri programına katılan Özdemir, erken seçim öngörmediklerini belirtti.

Özdemir, dünya genelinde yeni siyasi senaryoların ortaya çıktığını ve Türkiye'nin bu süreçte istikrarını koruyarak bölgeye ve dünyaya istikrar sağladığını vurguladı. Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde siyasi istikrarın sağlanmasının ve Türkiye'nin potansiyelini güçlendirmesinin önemine dikkat çekti.

"Sağlıklı bir iş değil, beklemiyoruz"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Hüda Par'a 4. madde yanıtı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Hüda Par'a 4. madde yanıtı

Özdemir, güneyde ve kuzeyde ciddi savaş ortamlarının bulunduğunu, Balkan siyasetinin belirsiz olduğunu ve Türkiye'nin her senaryoya hazırlıklı olması gerektiğini ifade etti. Rusya-Ukrayna tahıl krizinin çözülmesi, İsrail-Filistin meselesindeki diplomatik girişimler, Etiyopya ve Somali arasındaki krizin çözülmesi için yapılan hakemlik ve Irak ile terörle mücadele konusunda varılan mutabakat gibi önemli adımların altını çizdi. Bu kazanımlar varken ve uluslararası siyaset bu kadar karmaşık bir haldeyken, erken seçim yapmanın sağlıklı olmadığını belirtti.

Kaynak: Haber merkezi