MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, İsrail ve ABD'nin Ortadoğu'daki zulümlerine, PKK/PYD terör örgütüne verilen desteğe ve Kerkük'teki Türkmenlere yönelik oyunlara dikkat çekti.

Özdemir, "İsrail soykırımcı, ABD ise destekçisidir," ifadelerini kullandı.

Özdemir'in açıklamaları şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "4. madde" açıklaması Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "4. madde" açıklaması

"İsrail, Müslümanlara yönelik soykırımlarına devam ederken, insanlık tarihinin en utanç verici eylemlerini gerçekleştiriyor. İsrail’in bölgeyi savaşa sürüklemek istediği artık kesinlik kazanmıştır. Ne yaparlarsa yapsınlar, soykırımda dahli olan herkes insanlık vicdanında ve hukuk nezdinde mahkum olacaktır. ABD yönetimi ise İsrail’e destek vermek üzere donanma ve hava gücünü Ortadoğu'ya konuşlandırarak, bölgesel savaşa hizmet etmektedir. Siyonizm ABD’yi esir almıştır. İsrail soykırımcı, ABD ise destekçisidir. ABD, Suriye’deki katliamların sorumlularından olan PKK/PYD terör örgütüne desteğine de devam etmektedir. Ancak bölge insanı, PKK/PYD zulmüne karşı artık geçit vermeyecektir. Kerkük’te Türkmen kardeşlerimizin hak ve hukukunun gasp edilmesine yönelik oyunlar beyhudedir. Türkmen varlığı, Irak’ın geleceğinin teminatıdır. Kerkük Türk yurdudur ve öyle kalacaktır. Irak’ı işgal eden ve Türkmen varlığını yok sayan karanlık akıl, maksadına ulaşamayacaktır. Bu zihniyetin bölgemizi daha fazla zulüm, cinayet, kan ve gözyaşına mahkum etmesi kabul edilemez. MHP olarak, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin önerdiği Kudüs Paktı çerçevesinde, bölge ülkelerinin İsrail ve ABD zulmüne karşı barış ve istikrar hedefiyle bir araya gelmesi büyük öneme sahiptir. MHP, Kudüs Davası’nın savunucusudur. Türkiye’nin istikrar, istiklal ve istikbal mücadelesinde, kanlı savaş baronlarına karşı verdiğimiz mücadelede hükümetimizin yanındadır. Herkes sussa da MHP, mazlumların yanında olacak ve sonuna kadar hakkın tarafında bulunacaktır.

Diğer yandan, Ukrayna güçlerinin Rusya toprağı olan Kursk’u işgal etmeye başlaması, güney bölgemizin ardından kuzeyimizde de savaş, kan ve gözyaşının artacağını göstermektedir. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nasıl ki doğru değilse, Ukrayna’nın da Rusya’yı işgale başlaması doğru değildir. Bu durum, Avrupa ve Rusya arasında olduğu kadar, Rusya ve NATO arasındaki gerginlikleri de artırmaktadır. Bu sebeple, küresel barış ve istikrarın tesisi için diplomatik kanalların sağduyulu ve soğukkanlı olarak çalışması her ülke açısından önem arz etmektedir. Bölgesel ve küresel krizlerin aşılması hususunda Türkiye’nin hakem ve hamiliği başarılı sonuçlar vermeye devam etmektedir. Son örneği, Etiyopya ile Somali’nin ilişkilerini normalleştirilmesi sürecinde de görüldüğü üzere, ülkemiz küresel bir güç sorumluluğu ile hareket etmektedir. Türkiye, huzur ve istikrarın hamisi olarak dünyaya mührünü vurmaya devam edecektir."

Kaynak: Haber merkezi