MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TikTok sosyal medya platformunun kapatılması talebiyle TBMM'ye bir yasa teklifi sundu. Öztürk, teklifinde "Toplum düzenimizi tehdit eden unsurlar olarak değerlendirilmelidir" ifadelerini kullandı. TikTok'un Türkiye'de 30 milyonu aşkın kullanıcısı olduğunu belirten Öztürk, platformun özellikle Z kuşağı tarafından kullanıldığını ve popülerliğinin yanı sıra erişim yasaklarıyla da gündeme geldiğini ifade etti. Endonezya, Pakistan, Bangladeş ve Hindistan'ın TikTok'a erişim yasağı getiren ülkeler arasında olduğunu söyledi.
Öztürk, ABD'nin de TikTok'un hisselerini Amerikalı bir şirkete devretmezse uygulamayı yasaklayacağını onayladığını, güvenlik ve istihbarat birimlerinde çalışanların TikTok kullanımına sınırlamalar getiren ülkeler arasında ABD, İsrail ve Avustralya'nın bulunduğunu belirtti. Kanada, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık, Tayvan ve Endonezya'nın da kısıtlamalar getirdiğini ekledi. TikTok'a getirilen yasakların ve kısıtlamaların ahlaksızlık, müstehcenlik, kullanıcı bilgilerinin gizliliğini ihlal, ulusal güvenlik, uygunsuz içerikler ve çocuklar ile gençlerin ahlaki ve sosyal bozulmadan korunması gibi sebeplerle yapıldığını vurguladı.
TikTok'un, Türk aile yapısına ve insan onuruna uygun olmayan içeriklerin paylaşıldığı bir platform olarak eleştirildiğini, müstehcen içerikler oluşturan ve çocuk istismarı paylaşan hesap yöneticilerine yönelik operasyonların yapıldığını ve adli soruşturmaların açıldığını dile getirdi. Öztürk, sosyal medya platformlarının toplum düzenini tehdit eden unsurlar olarak değerlendirilmesi gerektiğini, bu platformlara girişlerin "cep telefonu numarası" ile yapılmasını sağlayarak suç işlemede caydırıcılığın artırılmasını amaçladıklarını ifade etti.