6 Şubat depremlerinde Osmaniye'de 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında önemli bir gelişme yaşandı. Dönemin Osmaniye Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara hakkında soruşturma izni verildi ve Kara'nın yargılanacağı açıklandı.

Bilge Sitesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişiye mezar olmuştu. Dönemin Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara hakkında soruşturma izni verilmesinin ardından dava açıldığı ortaya çıktı. İddianamede yer alan bilirkişi raporu ve ifadeler doğrultusunda, Osmaniye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ve 4 kişinin tutuklu olarak yargılandığı dosya ile Kadir Kara ve 3 kişinin daha bulunduğu dava dosyasının birleştirilmesine karar verildi.

Halen tutuklu bulunan Haluk K., Ayhan G., Mustafa İ. ve Faruk P., "taksirle ölüm ve yaralanmaya sebebiyet verme" suçlamasıyla yargılanırken, Osmaniye eski Belediye Başkanı Kadir Kara ve diğer 3 kişi hakkında "bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçlamasıyla dava açıldığı öğrenildi. Kadir Kara'nın 16 Ekim 2024 tarihindeki duruşmada hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Yeniden Refah Partisi'nden anayasa açıklaması Yeniden Refah Partisi'nden anayasa açıklaması

Öte yandan, depremden sonra 22 Şubat 2023'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye'yi ziyaret etti. Kadir Kara, Erdoğan ve Bahçeli'nin geçtiği güzergaha asfalt dökmüş ve bu görüntüler büyük tepki çekmişti.

Kaynak: birgün