31 Mart yerel seçimlerinden sonra MHP'den AKP'ye geçen Kırıkkale'nin Yahşihan Belediyesi'nin ciddi borç sorunları yaşadığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı, MHP'li başkan döneminden kalan borçlar nedeniyle mezarlıkların bile icra takibinde olduğunu açıkladı.

Yerel seçimlerin ardından belediye başkanlığını MHP'li Osman Türkyılmaz'dan devralan AKP'li Ahmet Sungur, önceki dönemden kalan borçlarla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Sungur, geçmiş dönem borçları nedeniyle ilçedeki Acısu Aile Mezarlığı'nda bulunan mezarlık alanlarının haciz altında olduğunu belirtti.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, Sungur konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

CHP'li Ali Gökçek'ten Ali Yerlikaya'ya soğuk terler döktürecek 3 soru CHP'li Ali Gökçek'ten Ali Yerlikaya'ya soğuk terler döktürecek 3 soru

"Mezar parselleri Tapu Müdürlüğü'nde Yahşihan Belediyesi adına kayıtlı olduğu için 2022 yılından bu yana alacaklılar tarafından icraya verilmiş ve şu an itibariyle sadece ilçe mezarlığında 402 bin Türk Lirası karşılığında toplam 26 icra dosyası bulunuyor. 2024 yerel seçim propagandaları sırasında belediye başkanlığı yaptığı dönemde, içerisine Taziye Evi yaptırdığı mezarlık reklamını yaparken kullandığı, 'Atalarını örnek almayanın, geçmişini düşünüp dalmayanın, ölüsüne saygısı olmayanın, dirisinden hayır gelir mi sandın?' sözleriyle gündemde olan bir önceki dönem belediye başkanının o gün kullandığı bu cümleleri görüyoruz ki meğer kendisi için söylemiş."

'BORCUN YARISI NAYLON FATURA'

Sungur daha önce yaptığı açıklamada, belediyenin 1 milyar 107 milyon lira borcu olduğunu ve her gün haciz geldiğini belirtmişti. AKP'li Sungur, borçların yarısının ise naylon fatura olduğunu ifade etmişti.

Kaynak: Haber merkezi