MHP'li korumalar ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın korumaları arasında arbede yaşandı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Ertuğrul Gazi Türbesi'ne alınmayınca ortalık karıştı. İddiaya göre, Yılmaz'ın Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti sırasında Büyükataman içeri alınmadı ve MHP'li korumalar bu duruma tepki gösterdi.

Bilecik'te Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'yi anmak için düzenlenen Yörük Şenlikleri'nin son gününde kriz çıktı.

İYİ Parti Lideri'nden İktidara Sert Uyarı İYİ Parti Lideri'nden İktidara Sert Uyarı

BilecikOlay'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, beraberindekilerle Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret etmek istedi. Ancak, Yılmaz'a eşlik eden MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'ın girişine Yılmaz'ın korumaları engel oldu.

Korumalar, defalarca "O kişi MHP Genel Sekreteri" diyerek Yılmaz'ın ekibine uyarılarda bulundu. MHP'li korumalardan biri, "Siz ne yaptığınızın farkında mısınız?" diyerek tepki gösterdi. Karşılıklı atışma sırasında bir MHP'li koruma, Büyükataman'ın bilerek ve isteyerek alınmadığını söyledi. Yılmaz'ın koruma ekibinden biri ise durumu reddederek, sadece arkadaki güvenlik ekibinin içeri alınmadığını belirtti.

Kaynak: Haber merkezi