Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, MHP'li Enver Demirel'in lise mezunu akrabalarını belediyede işe aldığını açıkladı. Beşikçioğlu, toplamda 61 kişinin bu şekilde işe alındığını belirterek, "Bir de tespit edemediklerimiz var. Şimdi kalkıp bana liyakattan bahsediyorlar." dedi.

Ankara Etimesgut Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantıları, pazartesi günü Belediye Meclis Binası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu da katıldı. Beşikçioğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, 'liyakatli atama' konusunda kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

İYİ Parti Lideri'nden İktidara Sert Uyarı İYİ Parti Lideri'nden İktidara Sert Uyarı

Eski Etimesgut Belediye Başkanı MHP'li Enver Demirel'in lise mezunu akrabalarını işe aldığını belirlediklerini açıklayan Beşikçioğlu, 61 kişinin atamasının bu şekilde yapıldığını iletti. Beşikçioğlu, "Geçmiş dönemlerde bazı eylemler gerçekleşmiş. Lise mezunu akrabaların müdürlük pozisyonlarına getirildiğini gördük. Yaklaşık 35 kişi var ve bunların 10 tanesi 'DEMİREL' soyadında, 10 tanesi 'YILMAZ, YALÇIN ve GÖKDEMİR' soyadlı memurlarımız var." ifadelerini kullandı.

"Bunlar Enver Bey'in birinci derece akrabaları, başkan yardımcılarının 1. derece akrabalarıdır. Bunlar memur olanlardır. Toplamda 61 kişi bizim tespit ettiklerimiz. Ve bir de tespit edemediklerimiz var. Şimdi kalkıp bana liyakattan bahsediyorlar." ifadelerini kullanan Beşikçioğlu, "Geçmiş dönem sizler neredeydiniz? Şimdi mi aklınız yerine geldi?" sorularını yöneltti.

Kaynak: Haber merkezi