Türkiye'de 2011 yılıda yapılan seçimler öncesinde MHP'de yaşanan kaset skandalı ile partide kilit görevde bulunan 10 kişi istifa etmişti. MHP Milletvekili adaylarının özel hayatlarına yönelik kasetlerin cinayete uzanan öyküsü 2023 yılında yapılacak seçimler öncesinde yeniden gündeme geldi.
Oda Tv'den Masum Gök'ün haberine göre, Türkiye'de 2011 yılının mayıs ve haziran ayları çok sıcak geçiyordu. Tüm ülke 12 Haziran'daki seçime kilitlenmişken mayıs ayı içinde MHP milletvekili adaylarının cinsel içerikli kasetleri ABD'den yayın yapan "Farklı Ülkücüler" adlı siteden servis edildi. Bu olay siyasette bomba etkisi yarattı. Kaseti çıkan milletvekili adayları istifa etti.
30 Mayıs'ta ise yerel gazeteci Haydar Meriç kayboldu. 18 Haziran'da ise Akçakoca sahilinde elleri arkadan domuz bağıyla bağlanmış şekilde cesedi bulundu.
Bu iki olayın arkasındaki kilit isim ise FETÖ'nün kumpasçı işadamlarından olan TARKİM Havacılık'ın sahibi İbrahim Faruk Bayındır'dı.
KREDİ KARTI VE DATA BAYINDIR'I ELE VERDİ
MHP'lilere ait kasetleri ilk yayınlayan siteye İbrahim Faruk Bayındır 15 kez kredi kartıyla ödeme yapmıştı. Daha sonra MHP'ye yapılan kaset kumpasında Faruk Bayındır baş şüpheli olarak yerini alacaktı.
Haydar Meriç ise Kırklareli'nde yaşayan ve Atatürkçü kimliğiyle bilinen bir gazeteciydi. Fethullah Gülen'in eşcinsel olduğunu konu alan bir kitap yazmaya başlamıştı. Örgüte büyük zarar verecek olan bu kitabın yazımı durdurulmalıydı. FETÖ harekete geçti. Haydar Meriç 30 Mayıs 2011 kayboldu. Cesedine 18 Haziran 2011'de Akçakoca sahilinde ulaşıldı.
Daha sonra açılan Haydar Meriç cinayeti soruşturmasında İbrahim Faruk Bayındır da yer aldı. TARKİM Havacılık'ın sahibi İbrahim Faruk Bayındır'ın data cihazıyla, Meriç'in telefon sinyalinin cinayetin işlendiği tarihte aynı anda kesildiği ortaya çıktı.
Meriç'in telefon sinyaliyle sahibi belli olmayan "patates hat" olarak adlandırılan 2 numaranın sinyali ve bir "data" hattının sinyalinin eş zamanlı kesildiği anlaşıldı. Bu hattın sahibi bulunamadı ancak data hattının İbrahim Faruk Bayındır'a ait olduğu belirlendi.
Faruk Bayındır'ın FETÖ'den cezaevinde olan kardeşi de ağabeyinin bu cinayetin içinde olabileceğini ifade etti.
TABUTTA YURTDIŞINA KAÇTI
İbrahim Faruk Bayındır için tehlike çanları çalıyordu. 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ'nün başarısız darbe girişiminden sonra hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kaçmak için hava yollarını kullanmaya karar verdi. Şirketinde çalışanların yardımıyla tabutta ölü numarası yaparak uçakla ABD'ye kaçtı.
ENVER ALTAYLI'YLA 78 DAKİKA KONUŞTU
Bu iki dosyada adı sıklıkla geçen FETÖ'cü işadamı İbrahim Faruk Bayındır'ın adı eski MİT'çi Enver Altaylı'nın casusluk cezası aldığı davada da yer aldı. Adının yer almasının nedeni Enver Altaylı ile yaptığı telefon trafiği.
HST kayıtlarına göre Faruk Bayındır ve Enver Altaylı arasında telefon trafiği 1 Aralık 2012'de başladı. Aralık ayı içinde çok yoğun bir telefon mesaisinde bulunan ikilinin en son yaptığı telefon görüşmesi ise 5 Mayıs 2013.
Bu süre zarfında ikili 43 defa telefon irtibatı kurdu ve 78 dakika telefonda görüştü.