Anayasamızın İlk Dört Maddesini Değiştirmeye Kimsenin Gücü Yetmez Anayasamızın İlk Dört Maddesini Değiştirmeye Kimsenin Gücü Yetmez

Gazeteci Murat Ağırel, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla ilgili tahliye edilmelerine sert tepki gösterdi. Ağırel, "İyi oldu zaten kimse vergi vermiyor" diyenlere karşı, "Bu zihniyetle bu ülke batmaya mahkumdur" ifadelerini kullandı. Ağırel, vergi kaçakçılarının ülkeye verdiği zararın altını çizerek, "Bugün ülkede üst geçit yok diye çocuklarımız ölüyorsa, gençler cemaat yurtlarına mahkum oluyorsa vergi kaçakçıları yüzünden" dedi.

Ağırel, Polat ailesinin tahliyesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Kullandığımız elektrikten suya, aldığımız cihaza ve ilaca kadar vergisini tıkır tıkır ödeyen biz enayiler adına Engin Polat ve Dilan Polat ailesinden özür dilerim" diyerek, vergi kaçakçılarının adalet karşısında hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Ağırel, Polat ailesinin 1.2 milyar TL'lik vergi kaçırma suçlamasıyla yargılandığını ve bu tür olayların toplumda büyük bir adaletsizlik duygusu yarattığını belirtti.

Ayrıca, Ağırel, "Cennet vatanımda adalet kavramı yok, ahlak kavramı yok. Suçlunun, hırsızın arsız olduğu, arsızların hükümdar olduğu bir düzen var artık burada" diyerek, mevcut adalet sistemine olan güvenin sarsıldığını ifade etti. Vergi kaçakçılarının, devletin ve toplumun kaynaklarını çalarak, halkın refahını ve geleceğini tehlikeye attığını belirten Ağırel, bu tür suçların cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı.
 

Kaynak: Haber merkezi